Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

γίναμε μύλος


Το μικροκήπιο είναι μιά ομάδα δραστήριων οραματιστών που ανάλαβε ν' αυξήσει τη χλωρίδα των αστικών κέντρων. Αφού πια όλοι μας λίγο πολύ χάσαμε την επαφή με το μποστάνι της γιαγίας και τ'ανοιξιάτικα φυτέματα στους κήπους, είπαμε να τα αναβιώσουμε για να χαρούμε παίζοντας με το χώμα, το νερό και τους σπόρους περιμένοντας τη βλάστηση στη βεράντα του συσκευαστηρίου φυστικιών του "Αγροκτήματος Καλλέργη" στον Ασπρόπυργο.

Η ομάδα του "μικροκηπίου" που μεγαλώνει συνεχώς, μία φορά το μήνα είτε μαζεύεται σε δημόσιους χώρους και φυτεύει προκαλώντας τους περαστικούς να φυτέψουν και να υιοθετήσουν το φυντάνι που δημιούργησαν, είτε φτιάχνει μικροκήπια (έτσι ονομάζει η ομάδα τα κατάφυτα καλωπισμένα μπαλκόνια) σε ιδιωτικές βεράντες και μπαλκόνια.


Δάσκαλός μας η Κυρά Βασιλική. Έδινε οδηγίες για τη μίξη του χώματος με το λίπασμα, το μπόλιασμα και τις παραφυάδες με τον πιο απλό και κατανοητό τρόπο.Η αρβανίτικη προφορά της την έκανε ιδιαίτερη και το ακροατήριο της την παρακολουθούσε με ευλάβεια.
ο Γρηγόρης με πυρετό 39,7 λίγο πρίν καταπέσει για τα καλά, μάλλον τελικά από τη νόσο Flowerfever.
στα νιάτα της η γιαγιά έσπερνε & θέριζε σιτηρά που τα έκανε αλεύρι... οι δουλειές πέσαν έξω λόγω φιλότιμου και ανοιχτωσιάς, δάνειζε βλέπεις εύκολα όποιον της ζητούσε...
...και αφού το αλεύρι δεν απέφερε καρπούς γύρισε την καλλιέργεια σε φυστικόδεντρα. Ο παλιός βιομηχανικός αλευρόμυλος φιλοξενεί πλέον τα ψυγεία, τους φούρνους και το συσκευαστήριο των πεντανόστιμων κελυφωτών φυστικιών "Αγρόκτημα Καλλέργη"
χώμα και λίπασμα στο χειρομίξερ
Η εγγονή της Κυρα Βασιλικής πήρε στα χέρια της το αγρόκτημα των φυστικιών και τα άξια χέρια της γιαγιάς της
μια ντάλια μα ποια Ντάλια
το φύτεμα τελείωσε & σου πετώ το γάντι
η Λουάνα απολαμβάνει τις μυρωδιές...
κι ο Σέρκας τη δροσιά στο μικροκήπιο του μύλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου